Este deja o constatare ca aceste animale, calutii de mare, sunt cele mai frumoase si mai interesante vietuitoare de pe planeta.

seahorse
seahorse
 1. Stiai ca masculii acestei specii sunt cei care duc sarcina mai departe dupa ce femelele le transfera ouale? Ei bine, chiar asa si este, desi pare greu de crezut.
 2. Calutii de mare nasc pana la 2 500 de pui care sunt atat de mici incat masoara jumatate din lungimea unui varf de creion ascutit.
 3. Un calut de mare ajuns la maturitate nu masoara mai mult de 2,5 centimetri.
 4. Unele specii de caluti de mare au o infatisare destul de ciudata, dar in acelasi timp  interesanta.
 5. Acestor vietuitoare mici marine le place sa se amestece in mediul lor, devenind una cu imprejurimile. Putem spune ca sunt foarte priceputi cand vine vorba de camuflaj. Atat de buni, incat abia ii identifici in recifele de corali.
 6. Le place foarte mult sa inoate si sa-si lege cozile intr-un nod atunci cand se plimba impreuna. E ca si cand si-ar impreuna mainile.
 7. Atunci cand se odihnesc le place sa-si rasuceasca cozile in jurul unui coral sau in jurul oricarei alte plante ca sa nu pluteasca mai departe.
 8. Calutii de mare au niste culori foarte atragatoare.
 9. Sunt foarte  linistiti. De altfel, calutii de mare sunt cei mai inceti pesti din ocean.
 10. Din cauza formei ciudate a corpului, dar si a vitezei foarte mici de deplasare, calutii de mare mor adesea epuizati in cadrul furtunilor de apa.
 11. Deoarece nu au nici dinti, nici stomac, calutii de mare trebui sa manance constant pentru a supravietui. Unii caluti mananc mai mult de 3000 de pui de creveti pe zi.
 12. Calutii de mare isi pot misca fiecare ochi independent. Ei pot vedea tot ce se intampla in jurul lor, fara a intoarce capul si fara a fi observati.
 13. Le cer scuze celorlalte vietuitoare marine, insa calutii de mare sunt cei mai cool. Ceilalti ar trebui sa se simte privilegiati ca impart oceanul cu ei.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *