female face with wrinkles on her forehead

Noi oamenii, suntem mai mult decat un chip frumos. Forma, marimea chiar si nuanta pielii noastre pot sa scoata la iveala anumite secrete ascunse despre personalitatea noastra, sanatate si sexualitate.

Te-ai putea astepta ca un mare filosof sa priveasca in adancurile sufletului tau, insa chiar si grecii antici au fost surprinzator de preocupati de aspectul exterior. Aristotel si urmasii sai chiar au realizat o lucrare in care descriu cum aspectul fizic poate reflecta simturile spiritului. ”Parul moale indica lasitate, iar cel aspru indica curaj”- au relatat acestia. Obraznicia a fost evidenta in ”ochii stralucitori, intelepti” iar nasul lat, ca cel al bovinelor, insemna lene.

Astazi, suntem invatati sa nu judecam o carte dupa coperta. Dar, in timp ce este intelept sa nu ne legam prea mult de aspect, psihologii au descoperit ca fetele noastre ofera o fereastra catre cele mai profunde secrete ale noastre. Chiar daca incercam sa ne pastram o fata serioasa, cum fac jucatorii de Poker, trasaturile fetei noastre pot dezvalui detalii despre personalitatea noastra.

Daca luam in considerare structura osoasa a fetei- indiferent ca aceasta este scurta, ovala sau lunga- cercetatorii au descoperit ca persoanele care au un nivel mai ridicat de testosteron se confrunta cu pometi mai proeminenti si au mai multe sanse de a avea o personalitate mai agresiva.

Asa cum ne-am putea astepta, atat sanatatea, cat si istoricul medical sunt ”scrise” pe chipul nostru, iar detaliile pe care le ofera sunt impresionante. De exemplu, cantitatea de grasime de pe fata ofera o indicatie puternica a activitatii de fitness, indicand anumite masuri standard, cum ar fi indicele de masa corporala. Cei cu fete mai inguste, subtiri, sunt mai putin susceptibili de a suferi anumite infectii, iar atunci cand o fac, efectele bolii sunt mai putin severe. De asemenea, tot cei cu fete inguste tind sa aiba rate mai mici de depresie si anxietate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *