Copii sunt foarte importanti iar modalitatea prin care ii educam este si mai importanta. De foarte multe ori parintii sunt nemultumiti de modalitatea in care copii comunica. Cei mai multi dintre tineri aleg sa nu comunice iar acest lucru ne face mult mai ingrijorati.

Care o fi motivul necomunicarii copiilor? Pricipalul motiv este faptul ca nu stim sa comunicam noi, ca si parinti. Daca ne vom cicali copilul tot timpul si nu stim sa ii punem intrebarile este normal sa avem raspunsuri pe masura.

Educatia se face intr-o masura foarte mica acasa pentru ca cel mai mult conteaza anturajul copilului dar si colegii de la scoala. De multe ori veti observa ca diferenta dintre etape, mai exact copii din clasele gimnaziale nu au acelasi comportament ca cei din liceu. Fiecare copi se conformeaza si se comporta in felul lui, dar mai ales isi schimba tot timpul comportamentul si opiniile.

In momentul in care se intoarce copilul de la scoalaeste si normal sa il intrebam despre ceea ce s-a intamplat la scoala. Iata ce intrebari si care este ordinea in care trebuie sa ii adresezi copilului intrebarile:

Care a fost momentul cel mai frumos al zilei?

Este foarte important sa iti intrebi copilul despre momentul care i-a placut cel mai mult din ziua respectiva. Astfel, vei sti foarte bine care sunt lucrurile care il bucura pe copil. In plus, aceasta este o intrebare optimista iar copilul tau se va bucura sa o auda inainte de urmatoarea intrebare.

Care a fost momentul cel mai urat al zilei?

Aceasta intrebare urmareste ca parintele sa aflle care sunt momentele in care copilul se simte nesigur si in dificultate. Trebuie sa ii adresezi aceatsa intrebare si sa nu apara imediat reprosurile din partea ta. Daca il vei intreba un anumit lucrui si vei incepe sa tipi la el cu siguranta copilul nu iti va  mai spune cu adevarat sau nu va mai fi sincer cu tine.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *