Se apropie sesiune parca cu pasi din ce in ce mai repezi si studentii sunt extrem de agitati in aceatsa perioada. De ce? Pentru ca sunt prea multe examene iar timpul pentru invatat pare ca e din ce in ce mai scurt, ca sa nu mai vorbim despre cheful de invatat care apropae ca nu eixsta deloc.

Se intampla de foarte multe ori sa incerci sa te apuci de invatat si in final sa iti dai seama ca nu poti invatat pentru ca ai prea multe examene si prea multe lucruri de facut.

Ai intrat dea in priza cu toate proiectele, referatele si conspectele pentru sesiune insa parca nu te poti stapani si nu te poti abtine de la gandul ca trebuie sa te controlezi, sa te mobilizezi ca sa treci si peste aceasta sesiune cu bine.

In continuare, va voi oferi cateva sfaturi de care ati putea tine cont daca aveti mult prea multe examene si nu stiti cum sa le faceti fata:

In primul rand, trebuie sa iti faci un plan de gestionare a timpului. Probabil ca in sesiune bei cafea si stai toata noaptea cu cartile in mana insa acest lucru nu este deloc sanatos mai ales daca vrei sa ai randamente. Incearca sa iti organizezi activitatea si timpul inca inainte de sesiune pentru a fi mai increzator si pentru a trece mai repede peste aceasta sesiune.

Incearca sa planuiesti ca la fiecare 50 de minute de invatat sa ai 10 minute pauza. Nu vei avea randament daca vei invata continuu asa ca trebuie sa te conformezi. In tot acest timp poti sa te plimbi, sa mananci, sa te uiti la televizor sau sa faci o alta activitate care te va ajuta sa treci peste stres.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *