Sigur ca familia are un rol foarte important si chiar cel mai important atunci cand vorbim despre educatia unui copil. Familia este locul in care copilul se dezvolta, creste, si se simte iubit. Alaturi de familie copilul invata care sunt lucrurile bune si care sunt lucrurile rele, reuseste sa treaca prin tot felul de situatii si mai ales in acest mediu i se ofera educatie.

Sigur ca nu doar familia are rolul formarii personalitatii unui copil deoarece pe masura ce va creste copilul va incepe sa aiba propriile principii si propria personalitate.

A fi parinte este intr-adevar o arta dar putini sunt cei care se incumeta sa o practice, sa o inteleaga mai intai si mai ales sa inteleaga ce importanta e pentru formarea copilului lor.

In primul rand, ca orice meserie si arta este important sa intelegi ce este fiinta umana, care e scopul ei pe acest pamant. Parintele trebuie sa isi raspunda la niste intrebari cum ar fi: de ce imi doresc copii? vreau cumva sa implineasca tot ce n-am implinit eu? sa aiba tot ce n-am avut eu? copilul meu va fi doar o prelungire a personalitatii mele? Daca raspunsurile la aceste intrebari sunt afirmative, e mai bine sa se mai amane conceptia.

Puterea exemplului personal este elementul cel mai important pe care trebuie sa il aiba in vedere un parinte. Copilul este cel putin in primii ani de viata dar si mai tarziu, un imitator perfect. Aproape tot ce invata o face imitand pe cei din jur, si mai ales pe cei pe care ii considera dumnezei: pe mama si pe tata.

Este foarte foarte important sa fii extrem de responsabil atunci cand te decizi ca iti doresti un copil. Astfel, nu vei intalni dificultati in acest sens si totul va fi mult mai usor.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *