Vidanjarea este operatiunea de golire, curatare a gurilor de scurgere, a haznalelor etc. Pentru a se utiliza aceasta actiune se foloseste un bazin septic vidanjabil. Acesta este utilizat in zone rurale, unde casele sunt prea departare pentru un sistem normal de canalizare, fiind prea scumpa instalarea acestuia; de aceea, oamenii din aceste zone fara canalizare si unde panza freatica este foarte aproapiata de suprafata si cu un debit mare isi instaleaza propriile aparaturi de tratare a apei menajere. Bazinul septic vidanjabil este realizat din fibra de sticla, masa plastica si cu insertie de nisip, avand un grad mare de duritate.

Ce este un bazin vidanjabil?

Un bazin vidanjabil este un bazin executat din pereti din fibra de sticla, PEHD (tevi polietilena) sau polipropilena, avand dimensiuni variabile si fabricate, tinand cont de cerintele cumparatorului, in diferite dimensiuni. Bazinul acesta colecteaza totalitatea apelor manajere si, atunci cand atinge limita si este umplut, necesita vidanjarea. Acest sistem inlocuitor al canalizarii este printre cele mai intalnite, fiind de obicei din beton (mai putin recomandat), deoarece este usor de realizat si nu contravine legilor in vigoare – acesta este etans, ceea ce inseamna ca nu contamineaza mediul inconjurator si reprezinta o solutie destul de ieftina. Un dezavantaj il constituie faptul ca necesita destul de des golirea substantelor adunate in interior. Unii dintre cei care folosesc acest sistem realizeaza gauri in peretii de beton si pe fundul fosei pentru a scapa de vidanjarile dese, astfel ca apa menajera se infiltreaza in sol.

Unde se utilizeaza bazinul vidanjabil?

Acesta este folosit drept alternativa economica pentru asanarea retelelor de apa dintr-o zona lipsita de un sistem central de epurare a apelor uzate menajere. Aceste sisteme, adesea individuale, de tratare a apelor uzate menajere, au capacitati limitate, din punctul de vedere al volumului de epurare.

Care sunt caracteristicile acestui dispozitiv?

Bazinele vindajbile au dimensiuni variabile, in functie de cerintele clientului. In functie de aceste dimensiuni, acestea sunt prevazute cu canelurile necesare. Stuturile de alimentare si vidanjare sunt sudate cu acelasi material din care s-a confectionat si rezervorul; acest rezervor sa va inchide cu capac de vizitare sau cu un capac simplu detasabil.

Trebuie luat in calcul si spatiul pe care il va ocupa acest bazin vidanjabil, acesta realizandu-se la dimensiuni mari, astfel incat beneficiarul sa il poata goli mai rar, insa trebuie luat in calcul faptul ca o masina de vidanjare poate realiza operatiunea de vidanjare a aproximativ 9 mc de apa uzata.

De obicei, firmele care se ocupa de vidanjare ofera o gama mai larga de servicii; spre exemplu, firma www.vidanjari-desfundari-salubritate.ro, pe langa aceasta activitate, se mai ocupa cu desfundari si curatari de canalizare, stropirea spatiilor verzi contra daunatorilor, spalarea spatiilor si incintelor betonate, precum si a piscinelor, decolmatari si denisipari.

Pentru cei care nu stiu, decolmatarea se ocupa de curatarea canalelor, bazinelor etc de materialul aluvionar care s-a depus din cauza apelor curgatoare, iar denisiparea este procedeul de curatare a obiectelor aflate in apa de nisipul depus prin decantare.

Astfel de activitati pot fi interprinse in toate zonele din Romania, firmele profesioniste ca vidanjari-desfundari-salubritate.ro avand posibilitatea de a realiza operatiunile necesare atat in capitala, cat si in restul tarii.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *