De foarte multe ori se intampla sa auzim oameni pe care ii doare foarte tare spatele. De fapt, acest tip de dureri este generat de mai multe afectiuni si nu doar de una singura. Pentru ca multi dintre noi nu stim din ce cauza ne doare spatele, com prezenta cateva afectiuni care genereaza dureri de spate:

Osteoporoza

Boala a oaselor, specifica femeilor cu varsta peste 40 de ani sau care sufera de menopauza timpurie. Osteoporoza consta in scaderea rezistentei si densitatii oaselor, ceea ce duce cu usurinta la fracturi de vertebra sau sold.

Deformarea coloanei

Prin deformarea coloanei, se creeaza o presiune puternica asupra muschilor, tendoanelor si ligamentelor din zona deformarii. Deformarile coloanei vertebrale sunt scolioza ( curbarea intr-o parte ), cifoza ( curbarea in partea superiora, „cocoasa” ) si lordoza.

Spondiloza

Sunt boli ale cartilajului articulatiilor de la nivelul coloanei vertebrale. In functie de cat de atacate sunt articulatiile, durerea se limiteaza la zona afectata sau poate chiar genera lipsa mobilitatii coloanei. Ulterior, din marginile vertebrelor cresc ciocuri de os care ataca nervul maduvei din acea zona si provoaca dureri ingrozitoare.

Afectiuni renale si ginecologice

Infectiile renale, sangerarile, chisturile ovariene, endometrioza sau fibromul uterin pot cauza dureri de spate suparatoare.

Hernia de disc

Aceasta afectiune serioasa apare in zona lombara, printr-o durere brusca, care impiedica orice miscare si care se intinde pe picior. Poate provoca lombosciatica si este cauza de obicei de efort fizic intens dupa o perioada lunga de repaus, ridicarea unei greutati mari, miscari bruste din talie sau traumatisme.

Astfel, determinand cauza aparitiei durerii spatelui, veti reusi sa vedeti si care este problema dvs. Cel mai bun sfat este sa mergeti la un medic care va spune exact care sunt problemele in cazul dvs.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *