implant dentar

Un implant dentar este recomandat pacientilor cu unul sau mai multi dinti lipsa. Insa nu in orice conditie se poate realiza o astfel de procedura. Este totusi net superioara variantei mai ieftine de tip punte dentara.

Profilul unui candidat potrivit pentru acest gen de procedura este cel care gingii sanatoase, iar extractia suferita sa nu fi fost in urma cu prea mult timp. In astfel de cazuri organismul este inteligent si reactioneaza prin ingustarea zonei in care este lipsa un dinte, apropiind pe ceilalti, gingia se retrage foarte mult si pana la implant vor fi necesare alte proceduri menite sa pregateasca locul.

Iata si cine nu este un candidat pentru Badea implant Cluj sau care poate intampina dificultati:

  • Persoanele care fumeaza si consuma alcool cu mare frecventa. Specialistii spun ca perioada de recuperare conteaza foarte mult in a considera procedura una de succes. Consumul de alcool si de tutun ingreuneaza aceasta recuperare, in plus ar putea interveni si greutatea de a urma instructiunile post operatorii, iar in cele din urma din cauza unui comportament deficitat implantul nu este cu rezultatele scontate.
  • Persoanele care sufera de diabet sau alte boli cronice, precum si deficiente de sistem imunitar.
  • Femeile insarcinate, indiferent de stagiul sarcinii.

Nu se poate spune ca medicul refuza astfel de cazuri, insa se iau altfel de masuri, se are in vedere in primul rand starea de sanatate si cum poate aceasta sa influenteze procedura.

Ce trebuie sa stii despre implantul dentar

Sunt cunoscute avantajele unui implant, mai cu seama privind rezistenta si stabilitatea acestuia, in comparatie cu alte metode stomatologice pentru a inlocui lipsa dintilor naturali. Insa implantul are desigur nevoie de un plan bine pus la punct, de materiale de calitate si evident de un implantolog cu experienta.

Trebuie sa stii ca in varianta moderna, ca urmare a studiilor diverse, implanturile sunt realizate cu componente prietenoase cu organismul. Astfel acesta accepta implantul rapid, iar eficienta procedurii se poate observa la scurt timp.

Nu exista durere, intrucat procedura se realizeaza sub anestezie. Pentru cei care au o astfel de teama trebuie sa stie ca este mai degraba de ordin psihic. Recuperarea poate fi de asemenea urmata de un tratament cu analgezice, in functie de cum suporta fiecare pacient nivelul de durere.

Nu exista o varsta la care se poate sau nu apela la o astfel de metoda. Implantul dentar este benefic si pentru ca poate sa redea simetria fetei, astfel ca oricine si oricand, incepand cu varsta de 18 ani poate opta pentru un implant. Sau mai multe de ce nu, pentru ca aceasta procedura poate fi repetata de cate ori este nevoie, pentru a completa dantura pacientului.

Cat despre durata de viata, aceasta este una indelungata. Implantul in sine este trainic, insa conteaza nu doar structura lui, ci si modul in care se comporta zona cu pricina, gingia, structura osoasa de asemenea. De regula pentru pacientii cu anumite riscuri sau cu sensibilitati, probleme de sanatate ce pot afecta sanatatea orala se recomanda controale stomatologice din 3 in 3 luni post operator.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *