Grupul BMW a vandut motocicletele marca Husqvarna catre Pierer Industrie, o companie austriaca deinuta de CEO al KTM, Stefan Pierer.

Potrivit comunicatului de presa BMW, acesta este primul pas al restructurarii activitatii sale, BMW Motorrad, care va pune, de acum, accentul pe mobilitatea urbana. In mod evident, Husqvarna, care se bazeaza in principal biciclete off-road, nu se potrivea in strategia BMW.

BMW a cumparat brandul Husqvarna in 2007, pentru a atrage cumparatorii tineri de motociclete. Husqvarna a vandut anul trecut 10.751 de motociclete, in crestere cu 16% fata de 2011. Livrarile de motociclete aflate sub brandul BMW au urcat cu 2%, la 106.358 de vehicule la nivel mondial, un record pentru marca cu o istorie de 90 de ani.

Prin urmare, BMW Group a semnat un acord de achizitie cu Pierer Industrie AG (Austria) pentru vanzarea de Husqvarna Motorcycles. Achizitia a fost supusa aprobarii de catre autoritatile anti-trust. Ambele companii au fost de acord sa nu dezvaluie pretul de achizitiei.

BMW a cumparat producatorul de motociclete italian anul in 2007 si de atunci a investit sume colosale pentru a integra acesta companie mica. Husqvarna Motorcycles a fost fondata in Suedia in 1903 si vanduta ulterior grupului italian Cagiva in anul 1987, devenind parte a MV Agusta Motor S.p.A.

Husqvarna produce o gama variata de motocross, enduro si masini supermoto folosind motoare in doi timpi sau patru timp, capacitatea cilindrica variind de la 125 cc la 576 cc. BMW si KTM au vandut aproximativ 100.000 de biciclete fiecare in 2012, in timp ce Husqvarna a vandut 10.751 motociclete, o crestere de 15.7 % fata de anul precedent.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *