Stim cu totii… cafeaua bauta in cantitati slabe ajuta si chiar ne imbunatateste starea de sanatate. Mai mult, cafeaua bauta dimineata ne ajuta sa scapam de kilogramele in plus. Cele mai multe persoane isi incep ziua cu o cafea sau cu ceai negru, foarte gobat in cofeina. Cafeaua verde este mai nou, unul dintre factorii foarte utilizati pentru pierdere kilogramelor in plus. Cofeina are rolul de a trezi si de a activa metabolismul si stimuleaza procesul de lipoliza. Lipoliza consta in degradarea lipidelor din celulele de grasime, avand un efect asupra greutatii pe un termen foarte lung. mai mult, cofeina are rolul de a stimula sistemul nervos fapt din care rezulta emiterea energiei. Astfel, consumand cafea vom fi mai energici si  ne va face o deosebita placere sa ajungem la sala de sport.

Cafeaua reactioneaza ca un diuretic deoarece produce urina si accelereaza metabolismul. Este foarte importanta ca consumul de cafea sa fie insotit si de consum de apa. Astfel vom grabi mai mult metabolismul.

Cafeaua poate sa sporeasca atentia si concentrarea si poate induce o stare de bine. Cu siguranta patiti destul de des sa va fie foarte somn si sa reuseasca sa va trezeasca o simpla cafea. Ei bine, acest lucru se intampla datorita efectului pe care il are asupra sistemului nervos. Brusc, dupa o ceasca de cafea veti deveni mai energic si mai plin de viata.

Atat cafeaua cat si ceaiul negru sunt surse destul de bogate de cofeina care ajuta la scaderea in greutate. De asemenea, cafeaua este atat indicata cat si contraindicata de catre medicii specialisti.  Persoanele care au o hipotensiune arteriala pot sa bea mai multa cofeina decat persoanele care au hipertensiune. Insa, acest lucru depinde si de concentrarea pe care o detine ceaiul/ cafeaua etc.

Asa cum are foarte multe beneficii, consumul excesiv de cofeina poate aduce si dezavantaje. Dat fiind faptul ca activeaza sistemul nervos si provoaca nervozitate, iritabilitate si insomnie. In cazul consumului excesiv al cofeinei se creaza o oarecare dependenta.

De admin

Un comentariu la „Beneficiile cafelei”
  1. Ziua de luni nu ar mai fi aceeasi daca nu ar exista cafeaua – cel putin pentru mine. Daca mai are si beneficii, cu atat mai bine. Oricum nu renunt prea usor la ceasca de cafea de dimineata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *