Traim intr-o lume a vitezei, a aglomeratiei si a agitatiei in care oamenii se gandesc si ce concentreaza cel mai mult pe lucrurile materiale, uitandu-le pe cele mai importante. De fapt, ma refer la faptul ca nimic nu este mai important decat sa fin sanatosi si impliniti din punct de vedere psihic astfel incat sa reusim sa facem fata tuturor lucrurilor.

Nu este usor sa tratam anumite afectiuni mai ales in momentul in care au un grad destul de avansat si nu le acordam atentia necesara. De fapt, de fiecare data cand avem cate o probleme de sanatate sau o simpla afectiune sau disconfort, suntem obisnuiti sa dam buzna asupra sertarelor cu medicamente pentru a scapa de durere. Ei bine, de cele mai multe ori medicamentele reusesc sa faca bine pentru o anumita parte a corpului insa starnesc alte parti ale corpului care nu fac decat sa afecteze.

Aromaterapia poate fi folosita independent sau in combinatie cu alte metode: psihoterapie, reflexoterapie, fizioterapie, masaj, sau chiar cu tratamentele medicamentoase. Aromaterapia si metodele traditionale de tratament se potenteaza reciproc. De exemplu, cazul folosirii combinate a uleiurilor esentiale de lamaie, lavanda, arbore de ceai si a antibioticelor. Efectul bactericid se amplifica de aprox. 4-10 ori, in functie de uleiul esential utilizat.

Utilizarea uleiurilor esentiale obtinute din plantele aromatice se face tinandu-se cont de concentratia lor foarte mare si de marea varietate de substante active continute. Datorita acestui fapt, uleiurile esentiale trebuie utilizate, exceptand doar cateva cazuri, numai sub forma diluata. Ele constituie remedii puternice, atat in ceea ce priveste spectrul lor antibacterian, cat si actiunea farmacodinamica asupra diferitelor organe si aparate ale corpului uman. Efectul aplicarii uleiurilor esentiale pe cale externa, la nivelul pielii consta in eliminarea toxinelor rezultate din procesele metabolice si restabilirea balantei pozitive in procesele hormonale si ale sistemului nervos.

Exista destul de multe laboratoare medicale care folosesc aceste metode fara sa realizeze ca aceastea pot afecta destul de mult viata pacientului.

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *