Anticonceptionalele sunt cele mai utilizate de catre femei fiind o metoda la indemana si foarte comoda. Ele trebuie sa fie prescrise de medic in urma unei consulatatii ginecologice si nicidecum nu trebuie sa le luati de capul dvs.

In ziua de astazi exista foarte multe metode de contraceptie la indeamana oricui, care se gasesc prin farmacii sau chiar marketuri. Este adevarat ca sunt foarte usor de procurat metodele de contraceptie insa este destul de important sa cunoastem avantajele si dezavantajele produsului.

Care sunt dezavantajele anticonceptionalelor? In primul rand, marele dezavantaj al anticonceptionalelor este faptul ca acestea nu ne feresc decat de o sarcina nedorita insa nu face acelasi lucru si pentru boli. Tocmai din acest motiv, cea mai sanatoasa metoda de contraceptie in cazul in care nu aveti un partener stabil este prezervativul.

Iata cateva mituri despre anticonceptionale care merita sa fie demontate:

In primul rand ma voi lega de subiectul cel mai important pentru femei. Anticonceptionalele ingrasa? In primul rand, trebuie sa stiti ca este posibil ca administrarea lor sa creeze un efect de retentie de apa in organism insa nu putem sa vorbim despre kilograme in plus. Acest efect secundar dispare dupa 3 luni, cand organismul se obisnuieste. Totodata daca luati anticonceptionale si sesizati o crestere destul de mare in greutate trebuie sa semnalati acest lucru la medicul ginecolog.

Exista multe intrebari ale femeilor in ceea ce priveste administrarea a altor medicamente peste anticonceptionale. Acest subicet este unul mai sensibil deoarece exista anumite substante care pot reactiona. Din acest motiv trebuie sa citesti foarte bine substantele incluse in medicament si astfel vei sti daca poti sa le iei sau nu. In plus, ai putea sa mergi la medicul tau si sa ii prezinti istoricul medical. Nu uita sa precizezi faptul ca iei anticonceptionale.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *