hol

Prima incapere pe care o descopera cei care iti trec pragul este chiar holul. Este clar ca acesta trebuie sa aiba impact, sa faca o buna impresie. De multe ori mentalitatea adoptata se refera la nevoia de a face din acest spatiu unul placut, care sa ofere invitatilor acea senzatie de casa primitoare.

Indiferent de dimensiunile pe care le ai la dispozitie, trebuie sa imbini partea practica cu cea estetica si sa conturezi o incapere ce dicteaza tonul de design pentru intreaga casa. Iata si cateva idei:

Holul de apartament

De regula astfel de zone sunt mai restranse, unele chiar inguste si lungi. Asta va impune de la sine ca mobila aleasa sa fie si ea ingusta. O strategie care sa ajute la exploatarea corecta a spatiului tine de existenta unor polite.

Este de preferat amplasarea unei oglinzi, atat din punct de vedere practic, cat si pentru efectul sau de amplificare a ideii de spatiu mai larg. Gasesti spre exemplu la www.holz-art.ro optiuni diverse, de rame care sa ofere unei oglinzi accentul estetic de care are nevoie, pentru a iesi si mai mult in evidenta.

Pentru acelasi efect de spatiu mai extins, este de preferat ca podeaua sa aiba o nuanta ceva mai calda, deschisa. Cat despre pereti, si acestia ar trebui sa aiba un ton cald; regula spune ca acolo unde spatiul nu este generos, atunci cromatica aleasa ar trebui sa fie una placuta, echilibrata. Albul este spre exemplu o optiune, una dintre cele mai populare de altfel.

Cand holul este mai extins

Cand nu esti limitat de un spatiu ingust al holului, puterea creativa ar trebui sa fie de partea ta. Ai mai multe sanse de a infrumuseta locul, cu tot felul de elemente decorative.

Pe cat de mare este zona, ai putea include si un ghiveci generos cu plante care sa corespunda cu stilul tau de viata si cu ideea casei. Daca ti se permite, chiar doua, de-o parte si alta a usii sunt o idee inedita. O masa completeaza si ea spatiul cu ceva necesar pana la urma.

Daca exista si optiunea de a include o zona de stat, bancuta sau fotoliu, nu uita de pernele decorative. Acestea pot fi pata de culoare ce pune un accent placut acolo unde trebuie.

Tablourile pot fi si ele prezente incantatoare, cand se combina cu piese echilibrate in dimensiuni. Atentie la supraaglomerarea de obiecte care poate obosi ochii. Este de preferat sa adaugi un tablou spre exemplu deasupra mesei sau a mobilierului de la intrare, daca acesta nu este inalt. Descopera la Holz Art, cu pagina oficiala mentionata mai sus, rame interesante pentru tablouri, pentru un plus de efect estetic al tabloului ce il doresti expus.

Extra sfat

Sa nu uitam ca simpla informare despre ce piese se potrivesc a fi adaugate intr-un spatiu nu inseamna si o modalitate de amenajare in adevaratul sens al cuvantului. Trebuie sa existe o definire a stilului, de la cel modern la scandinav, mediteranean, vintage etc. Sunt de urmarit acele piese care se incadreaza conform cerintelor de stil si care impreuna cu alegerile cromatice creeaza armonie.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *