www.chiromedicahealthcenter.ro

Importanta pe care o are alimentatia in timpul sarcinii este una uriasa, iar asta ar trebui sa stie orice viitoare mamica. Responsabilitatea fata de sanatatea corpului se dubleaza acum ca o noua fiinta creste in pantecele ei. Nu se rezuma totul doar la monitorizarea atenta a alimentatiei, mai ales in mod intuitiv. Este perioada in care in calitate de mamica trebuie sa constientizezi importanta hranei. Cu atat mai mult este necesar sa beneficiezi de consiliere personalizata cu cat doresti ca post sarcina sa ai aproximativ aceeasi greutate.

Astfel, indrumarea unui nutritionist Cluj sau din orasul de provenienta devine o necesitate, nicidecum un moft pe care sa ti-l satisfaci. Cand in acest sens beneficiezi de ajutorul unui specialist in materie de nutritie de asemenea vei aduce o contributie importanta in ceea ce priveste complicatiile, care deseori apar in timpul sarcinii – complicatii la care unele mamici chiar nu se asteapta.

Ce rol joaca nutritionistul in timpul sarcinii?

Avand cunostinte solide referitoare la alimentatie si tot ce tine de aceasta, un nutritionist cu experienta va sti care este cel mai bun plan de dieta pentru o viitoare mamica. Desigur ca in acest sens este necesara si o comunicare pe masura, intrucat nu orice aliment este potrivit a fi consumat pe perioada sarcinii, nu cand copilul necesita anumiti nutrienti pentru a creste sanatos.

Un program nutritional corect va aduce nenumarate beneficii in ceea ce priveste sanatatea mamicii si a copilului, atat la nivelul celei fizice, dar mai ales in ceea ce priveste sanatatea psihica.

De ce trebuie sa te informezi corect legat de alimentatie in timpul sarcinii?

Nu este un lucru neobisnuit sa fii confuza atunci cand vine vorba despre introducerea de mese sanatoase in alimentatie. In acest sens te va ajuta nutritionistul care, ulterior evaluarii ce o va realiza asupra ta, va identifica produsele alimentare potrivite pentru a te ajuta sa alcatuiesti o dieta corespunzatoare, adaptata nevoilor proprii. Pe scurt spus, nutritionistul te va ajuta sa adaptezi regimul necesitatilor individuale.

Despre puterea pe care o are alimentatia asupra sanatatii umane ar trebui sa fie oricine constient, indiferent de conditia in care se afla. Cel putin in cazul sarcinii, aceasta te poate ajuta sa previi si sa tratezi diverse afectiuni intalnite la scara larga in timpul acestei perioade. Mai ales sunt frecvente tulburarile de digestie, constipatia, anemia, dar si schimbarile de dispozitie sau oboseala cronica.

Poate ca ai o retinere pentru ca nu iti imaginezi cum se va desfasura o astfel de sedinta. Ei bine, nu trebuie sa iti faci griji despre asta pentru ca specialistul iti va spune tot ce trebuie sa stii in legatura cu subiectul. In principiu in cadrul primei sedinte acesta va cauta sa iti cunoasca obiceiurile alimentare si alte preferinte in acest sens. Va afla totodata care sunt alimentele la care esti alergica, in ideea de a gasi substituenti care sa iti asigure nutrientii respectivi.

Ti-am starnit curiozitatea? Ai in vedere astfel de servicii pentru a te asigura ca pana la final de sarcina atat tu, cat si bebelusul, sunteti sanatosi si nu prezentati deficite nutritionale.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *