Uneori anumite lucruri pe care le spun parintii copiilor ajunga sa le regrete mai tarziu.  Exista anumite cuvinte care ii afecteaza foarte mult pe copii.  Daca ii spui copilului „lasa-ma in pace!” s-ar putea sa il deranjeze destul de mult. Daca tu nu poti sa iti faci timp pentru el, va considera ca pur si simplu nu iti pasa de el.

Intradevar exista anumite momente in viata parintilor cand au nevoie sa se detaseze de lume si sa isi incarce bateriile. Dar daca mereu ajungi sa ii spui copilului ca esti ocupata sau ca te deranjeaza s-ar putea sa il indepartezi de tine.

Si daca ii pui o anumita eticheta copilui s-ar putea sa nu fie chiar atat de bine, deoarece aceste lucruri pot schimba copilul foarte usor. Daca ajungi sa ii spui ca ” esti un copil imposibil” sau alte lucruri s-ar putea chiar sa le creada. Ei vor creste cu aceste idei si nu cred ca iti convine.

Si faptul ca ajungi sa il compari mereu cu altii spunad : „De ce nu esti si tu asa?” nu este tocmai indicat. El are comportamentul si personalitatea lui, nu ai cum sa il schimbi mai ales in unele situatii.

Daca il ameninti nu faci decat sa inrautatesti lucrurile. Sau daca ii spui cuvinte de genu:” ori faci acest lucru, ori nu iesi afara” s-ar putea sa devina fustrat. Si faptul ca ii spui sa se grabeasca nu ajuta. Uneori copii nu sunt suficient de organizati se se imbraca mai greu sau nu isi termina temele la timp. Faptul ca tu ii spui sa se miste mai repede nu il va face decat sa se simta vinovat. Si fii sigura ca nu va fi motivat sa se miste mai repede. In aceasta situatie nu trebuie sa te infurii ci ajuta-l sa isi termine treaba.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *