Am auzit foarte multe persoane care isi doresc sa isi schimbe partenerul insa nu reusesc sa faca acest lucru. Sigur ca fiecare inceput este promitator insa lucrurile se schimba pe parcurs. Daca vrei sa il schimbi insa nu reusesti, iata ce ar trebui sa stii:

„Imi place de el, are multe calitati, are si niste defecte, dar lasa, ca-l ajut eu sa se schimbe pe parcurs!”. Ideea asta am intalnit-o la multe persoane. Si toate femei! De fapt, este chiar unul dintre cele mai frecvente motive pentru care se despart cuplurile: dorinta unuia de a-l schimba pe celalalt. Pardon, de a-l „ajuta sa se schimbe”. Oricum ai formula, este acelasi lucru si ajungi la acelasi gust amar, cand constati ca omul de langa tine nu vrea sa se schimbe. Nu vrea el! De ce? Ce nu merge la relatia voastra? De unde isi trage seva dezamagirea ta? Raspunsul este pe cat de simplu, pe atat de greu de acceptat: dezamagirea ta de acum izvoraste din propria ta amagire initiala.

La inceput, toate endorfinele care ti-au inundat in valuri creierul de indragostita ti-au contorsionat capacitatea de a aprecia obiectiv barbatul. De ce crezi ca se spune despre dragoste ca orbeste?! Pentru ca este ca o lupa deformata, prin care tu vezi marite anumite lucruri la barbatul iubit, iar cele care nu-ti plac sunt micsorate. Este o lupa emotionala, pe care o folosesti fara sa-ti dai seama atunci cand creezi in sinea ta imaginea celui dorit. La inceput, pentru formarea acestei viziuni, folosesti putine informatii – ia aminteste-ti, cate lucruri stiai de fapt despre iubitul tau la inceput? Iar restul il completezi cu idei si asteptari de-ale tale, pe care le concepi in acele ore si zile cand tot astepti sa-l revezi, sa te sune, sa va intalniti.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *