Angajatorii sunt mereu in cautare de acel ingredient secret care sa-i ajute sa-si creeze echipa perfecta. Poate una dintre cele mai importante caracteristici este pasiunea, si mai mult de atat, este si o atributa esentiala de a comunica de-a lungul cautarii unui job.

Entuziasmul adevarat inseamna mai mult decat a tine pasul cu industria, iar candidatii cu inteligenta emotionala inteleg faptul ca trebuie sa faca mult mai mult pentru a-si impresiona angajatorii. Pasiunile pentru activitatile extracuriculare si activitatile de voluntariat  pot fi cai bune de asemenea pentru a ilustra inteligenta emotionala pe care o detii.

In ultima instanta, se demonstreaza ca prin a te concentra si a da toata energia ta spre indeplinirea unei sarcini, poti avea succes si poti cultiva chiar si un entuziasm spiritual pentru munca pe care o depui.

In timp ce inteligenta emotionala poate fi tratata cu lejeritate de catre unii, aceasta poate fi la fel de problematica pentru altii. Asa cum precizam mai sus, a fi capabil de pasiunea si entuziasmul de care dai dovada pentru job, la fel de bine cum o faci demonstrandu-ti abilitatea de a fi flexibil si deschis in orice situatie pe care ti-o impune jobul este un inceput grozav.

O metoda mai concreta de a-ti ascuti inteligenta emotionala este de a intelege si de a determina care iti sunt punctele forte si care iti sunt punctele mai slabe. Odata ce iti vei afla punctele forte de care stii ca te vei putea sprijini si lucrurile pe care trebuie sa le imbunatatesti, poti permite acelei informatii pe care o cauti sa o abordezi in cautarea unui job.

De exemplu, evidentiaza-ti punctele forte in CV-ul pe care il creezi, in scrisorile de intentie pe care le trimiti si in timpul interviurilor la care esti chemat. Incearca sa nu te axezi direct pe slabiciunile pe care le-ai descoperit, insa fii constient de acestea si pregateste-te sa vorbesti si despre ele in timp ce iti vor fi adresate intrebari la interviu.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *