O incaltaminte nepotrivita, caldura sau frigul, mersul prea mult pe jos sau statul in picioare si o neglijare totala a talpilor poate duce la exfolierea calcaielor mai ales si la aparitia bataturilor si a pielii uscate in zona talpii. Cum poti trata acest lucru?

Daca ai mers o gramada pe jos si acum iti simti picioarele unflate si dureroase, fa o baie usoara in apa calduta in care ai pus in prealabil sare de mare, apoi sterge usor picioarele, da-ti cu o pudra de talc pentru prospetime, dar daca inainte de asta ai observat ca ti s-au crapat calcaiele, da-ti pe pielea umeda, sub dus, cu o piatra ponce sau o perie mai dura, care sa te scape de celulele moarte si de toate cojile inestetice si sacaitoare.

Pe langa obisnuita piatra ponce care da rezultatele cele mai bune, mai poti folosi si creme abrazive sau emoliente care sa iti hidrateze calcaiele si talpile, sau dupa caz sa-ti indeparteze impuritatile si cojile de piele aspra ce nu iti dau consfotul dorit.

Dupa ce ai facut o baie calduta la picioare si acestea s-au inmuiat bine, ocupa-te puti si de unghiile si pielitele inestetice de la degetele picioarelor. Maseaza cu o crema speciala cuticulele pentru a le inmuia si apoi indeparta cu usurinta, taie-ti si pileste-ti unghiile de la picioare, insa nu exagera pentru ca altfel va exista riscul sa le tai din carne si sa nu-ti mai creasca cum trebuie.

Dupa ce te-ai ocupat astfel de picioarele tale, le poti revigora putin si improspata cu un gel racoritor sau un spray mentolat, numai bun pentru o zi calda de vara. Dupa ce ai rezolvat problema picioarelor aspre si a unghiilor neingrijite, este timpul sa aplici un lac de unghii neon care sa scoata in evidenta nuanta frumoasa a pielii bronzate.

Apoi daca esti gata de iesit in oras din nou, incalta-te cu perechea ta de sandale preferate si iesi in oras, insa mai intai de toate nu uita de pudra de talc sau de sprayul pentru pastrarea prospetimii picioarelor chiar si pe o zi mai calda.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *