Fisticul un fruct foarte12 gustos are si anumite beneficii pentru sanatate. Te apara de o multitudine de boli si te mentine sanatos.

In primul rand fisticul te ajuta sa ai o vedere sanatoasa. Datorita continutului deluteina si de zeaxantina fisticul actioneaza ca niste antioxidanti protectori.

De asemenea sunt o sursa bogata de vitamine dar si minerale.  Contine si cupru, mangan dar si vitamina B6. Cuprul ajuta la formarea tesutului conjuctiv iar manganul ajuta la dezvoltarea tesuturilor in metabolismul glucidelor si lipidelor.

Daca consumi fistic regulat poti ajuta si la reducerea stresului datorita antioxidantiloe pe care acesta ii contine. Magneziul te ajuta la eliminarea stresului precum si la reglarea presiunii sangvine.

Fiind foarte bogat in fibre fisticul ajuta tranzitul intestinal. Acesta are rolul de a absoarbe apa si ajuta la stimularea activitatii bacteriene in colon.

De asemenea iti protejeaza si inima deoarece ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau asigurand in acest fel un aport optim de antioxidanti si elemente nutritive esentiale care au rolul de a ne proteja inima.

Un studiu realizat  de cercetatorii americani de la Universitatea din Texas a aratat ca fisticul ofera protectie impotriva cancerului pulmonar. Actiunea anticancerigena a fisticului are ca si cauza pricipala vitamina E, care in fistic se gaseste sub forma de gama-tocoferol.

De asemenea fisticul ajuta si la  regularizarea greutatii corporale dar si la suprimarea apetitului si a absoptiei grasimilor. Un alt lucru surprinzator este ca fisticul te scapa de grasimea de pe abdomen conform unui studiu.

America se bucura de cele mai mari vanzari de fistic. Vanzarile au crescut considerabil iar exporturile dublandu-se in ultimii 6 ani de la 45 de kilograme la 122 de kilograme pe an.

Este recomandat  ca fisticul sa fie consumat doar in stare cruda. Cel  prajit contine grasimi saturate dar si sare, iar aceste lucruri pun sanatatea in pericol prin favorizarea bolilor de inima.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *