kadupul

Cu totii suntem sedusi de frumusetea florilor inca din cele mai vechi timpuri. Acesta este un dar oferit de Dumnezeu, iar noi la randul nostru obisnuim sa-l oferim celor dragi. Fie ca le vedem in florarii, in gradini sau in vaze, frumusetea acestora ne acapareaza de oriunde. Desi unele le putem gasi pe camp sau in paduri, altele au nevoie de o intretinere speciala, de aceea pretul acestora difera. Iata care sunt cele mai scumpe flori din lume:

Floarea Kadupul este considerata nepretuita. Este considerata cea mai rara si mai pretioasa floare de pe pamant. Aceasta creste foarte rar si doar in sudul Asiei. Aceasta infloreste doar noaptea, iar efectul mirosului ei se spune ca este relaxant. Insa dupa ce este culeasa, rezista doar cateva ore, dupa care se ofileste.

Orhideea Shenzhen are pretul de 200.000$. Orhideea este una din cele mai vechi flori din lume. Acestea sunt raspandite pe intreg globul pamantesc. Cu toate astea, botanistii reusesc sa vanta aceste plante la preturi uriase.

Bulbul de lalea din secolul 17 costa circa 5.000$. Lalelele au inceput sa devina chiar un lux. Se spune ca in anul 1635 cineva a cumparat 40 de lalele pentru 100.000 de guldeni.

Trandafirul Julieta are pretul de 15,8 milioane de dolari. Acesta a fost cumparat in anul 2006 dintr-un targ de flori. Este una din cele mai rare specii de trandafir din intreaga lume. Intradevar, acesta se cultiva si creste foarte greu, insa odata ajuns la maturitate va aduce o multime de bani proprietarului.

Orhideea Paphiopedilum rothschildianum costa in jur de 6.000 de dolari. Pretul acesta nu este neaparat dat doar de adevarata sa frumusete, cat si de raritatea ei. Pe langa faptul ca exista un singur loc in care creste, cultivarea este de asemenea foarte complicata. In general creste doar in luna aprilie si mai, insa pot dura ani de zile pana infloreste aceasta specie de orhidee.

 

 

De admin

Articol similar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *