Educatia copiilor tine de fiecare persoana in parte si de modul in care a fost educata persoana care o da. Este normal ca o persoana care a fost educata intr-un anumit fel sa dea aceeasi educatie pe care a primit-o. Sigur, generatiile se schimba foarte mult de la o vreme la alta, pericolele sunt mai mari iar copii nu mai sunt copiii de pe vremea noastra. Insa, la fel ca orice alt lucru, educatia trebuie sa fie adaptata in functie de copii si de vremurile actualizate.

Ca de fiecare data, este normal sa existe mai multe tipologii de parinti, unii mai severi, altii mai indulgenti, unii admit anumite lucruri, altii nu admit si tot asa. Parerile sunt impartite si sigura ca fiecare isi educa copilul asa cum considera de cuviinta ca este mai bine.

Trebuie sa supraveghem sau nu copii atunci cand sunt la joaca? Exista doua tabere, fiecare cu principiile ei. Exista parinti care considera ca micutii trebuie sa fie supravegheati cat mai multa vreme iar altii considera ca trebuie sa invete singuri sa se descurce. Este normal ca fiecare dintre tabere sa considere despre cealalta ca exagereaza si ca nu are dreptate.

Un subiect de asemenea, controversat este daca angrenam sau nu copilul in activitatile extrascolare. Acest tip de activitati au rolul de a forma, de a educa si de a arata copilului ca exista si o alta fata a vietii. Activitatile extrascolare sunt considerate de cei mai multi dintre parinti foarte utile deoarece isi doresc ca copii sa invete cat mai multe lucruri noi, sa se confrunte in permanenta cu ideea de nou, sa exploreze ca mai apoi, copilul sa stie ceea ce are de facut pentru viitor. Aceasta varianta este una buna deoarece in loc sa lasam copii sa stea in fata televizorului sau a tabletei, etc. , se pot implica in activitati cu rol important in educatie

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *